Toepassing

Wanneer welke toepassing?

Wij zijn allemaal uniek en reageren allemaal op een andere manier. Het ligt er helemaal aan waar je gevoeligheden liggen of iets je ziek maakt of juist niet.

Ook bij het toepassen van essentiële oliën geldt dat het heel individueel bepaald is hoe je er op reageert. Het is daarom belangrijk om steeds weer per persoon uit te zoeken van het lichaam nodig heeft om zich te kunnen herstellen van een ziekte of een ongemak. En daarbij gaat niet alleen welke olie je kiest maar ook wanneer je het gebruikt, op welk moment en om hoe je de olie toepast. Voor elke aandoening of uitdaging is er wel een olie geschikt en er zijn ook blends (combinaties) van olie. 

Zo kan je de olie topisch (plaatselijk opbrengen, al dan niet verdund met een basisolie), verstuiven (met een diffuser of in het kommetje van je hand) of zelfs een druppeltje innemen.

Veilig gebruik van essentiële oliën

Er zijn verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Let bij de keuze altijd op de etiketten. Zijn ze therapeutisch inzetbaar, staan er geen grote kruizen op, zijn ze wel zuiver genoeg.

Voor toepassing op de gezondheid van ons en ons gezin, dieren en in huis zijn er een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik en de toepassing van essentiële oliën dient op te volgen.

Wij kunnen je voorlichten tijdens een gratis introductieklas, je kunt daarvoor contact opnemen via het contactformulier dat hiernaast is te vinden. Daar kan je ook een persoonlijke afspraak maken.

In het Modern Essentials boek, dat je bij mij kunt verkrijgen, staat precies uitgelegd wat een veilige dosis is, wanneer je het niet mag gebruiken, etc.
Stop in ieder geval met het gebruiken van essentiële oliën bij irritatie of ongemakken van de huid, maag en luchtwegen en vraag ons om advies.
Als jij of je kind meer dan 5 ml van een essentiële olie binnengekregen heeft die NIET geschikt is voor consumptie, contacteer dan de huisarts.
Wanneer je essentiële oliën toepast bij kinderen, breng dan eerst een kleine hoeveelheid olie aan om de gevoeligheid te testen van zowel de huid als van overige sensitiviteit. Breng geen essentiële oliën aan op de hand van je kind. Zo voorkom je dat je kind de olie naar de ogen en de mond kan verspreiden. Baby's steken graag hun voetjes in de mond, dus ook daar geen essentiële oliën op, maar langs het ruggengraatje.

Zorg ervoor dat je alleen 100% pure essentiële oliën met een therapeutische kwaliteit gebruikt en volg altijd de instructies en waarschuwingen die op het etiket staan. Essentiële oliën mogen NIET in de ogen, in de gehoorgang of in open wonden worden gebruikt. Bij roodheid en irritatie van de huid verdun je onmiddellijk op de betreffende plek de essentiële olie met dōTERRA gefractioneerde kokosolie of met 100% zuivere olijfolie.