Waarom kies ik voor dōTERRA essentiële oliën

De essentiële oliën van dōTERRA zijn puur, 100% natuurlijk en therapeutisch inzetbaar. Drie eigenschappen die ik heel belangrijk vind als je met essentiële oliën gaat werken.

Omdat het verboden is om in ons land claims over producten zoals etherische olie te vermelden, doen we dat natuurlijk ook niet. Dat is jammer, want op elk pakje margarine schijnt wel het voordeel van juist dat merk voor de gezondheid afgedrukt te mogen worden. 

Maar we mogen alleen vaag omschrijven wat dōTERRA doet. Ook bij de producten in de webshop staat alleen een vage omschrijving. Wel staat er bij ieder product een link naar de Engelstalige productinformatie op de website van dōTERRA.

Hieronder staat ook een link naar onderzoek over dōTERRA en andere etherische olie. Hoe lossen we dit op? Hieronder staat een link naar onderzoek over dōTERRA en andere etherische olie. Want er is veel onderzoek gedaan naar de werking en de resultaten zijn ook gepubliceerd. En de video’s op deze website en op YouTube over de essentiële oliën van dōTERRA zijn ook gewoon te bekijken.

In het boek Modern Essentials (in het Nederlands en verkrijgbaar in de webshop) staat veel informatie over essentiële olie en de toepassing ervan. Ook zijn in het boek de geschiedenis van de oliën, de vaak complexe manier van winnen van de pure essentiële oliën, wetenschappelijke onderzoeken, artikelen en verwijzingen te vinden.

Op het internet is er meer te vinden over het onderzoek naar het gebruik van etherische olie op: www.aromaticscience.com

Wat zijn essentiële oliën

Essentiële oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten.

Eigenschappen van essentiële oliën

Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Zuivere, onversneden essentiële oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, geel, oranje, groen, tot diep blauw.

Het verschil tussen etherisch en essentieel

Essentieel zegt iets over de essentie (het wezen) van de plant. Voor de plant is de olie onmisbaar, omdat deze verschillende functies aanstuurt die belangrijk zijn voor het voortbestaan van de plant.
Zou het dan kunnen dat deze olie eigenschappen bezit die wij ook heel goed kunnen gebruiken?
Etherisch komt van aether en betekent vluchtig. Essentiële olie is niet vet, zoals olijfolie of kokosolie maar zeer vluchtig. De moleculen worden opgenomen in de lucht en wij ademen ze in.

Ook wel eens aromatische oliën genoemd

Aromatisch wil zeggen dat de olie (sterk) geurend is. Vrijwel alle planten produceren essentiële oliën,  maar slechts een klein deel produceert ze in een hoeveelheid die winning mogelijk en rendabel maakt. Misschien heb je wel eens van de geur van een roos, lavendel of vers gesneden munt genoten. Of het sap uit de schil van een rijpe sinaasappel of mandarijn geperst. Dan heb je zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.